ראשי > מודל העצמים > מודל העצמים בעתיד

מודל העצמים בעתיד

לאן כל זה יוביל אותנו?

אחד מהמוטיבים המרכזיים במאמר הוא ששתי סביבות פיתוח האינטרנט הגדולות- הדפדפנים של נטסקייפ ושל מיקרוסופט- לא חולקות ביניהם DOM תואם.

מי שתומכים במפתחים הם ה-W3C, התקנים שהם גוף האינטרנט, ששחררו לאחרונה את המפרט הרשמי- Document Object Model Level-1. המפרט הזה יכול לעזור רבות בפתרון אי התאימות בין הדפדפנים, אולם הוא לא פתרון קסם. ההמלצות של W3C יעילות רק אם המפתח מאמץ אותן. אין שום חוק שייאלץ את מיקרוסופט או נטסקייפ לממש את ה-DOM של W3C. מבחינה היסטורית, הדפוס היה ששתי החברות הגדולות יאמצו את הסטנדרט בפומבי, יממשו אותו בצורה מעורפלת, ולבסוף יממשו חלקים ממנו תוך ניסיון להחזיק בזכויות היוצרים. זה מה שצפוי לקרות שוב.

אחרי הכל, צורת הפיתוח באינטרנט הפכה במהירות לתוכניות, שמעבדות מידע ומחזירות תוצאות בזמן אמת , דרך הרשת. לא קשה לדמיין את האפליקציות האלה גדלות לממדים של עמיתיהם כמו מעבדי תמלילים, גיליונות אלקטרוניים ואפילו משחקים. תוצאה אחת של הפיתוח הזה תהיה שהלקוח שמפיץ ופועל על הנתונים- ונקרא "דפדפן"- מתקרב להיות מערכת הפעלה. כמובן, מערכות הפעלה הן הנושא שעליו יש מאבק גדול כיום, כאשר חברה אחת שולטת על השוק, וחברות רבות אחרות רוצות חלק מהעוגה. במציאות הזו, קשה או אפילו בלתי אפשרי לדמיין  שחברות מתחרות יאמצו אסטרטגיות שיאפשרו תאימות מלאה בין סביבות הפיתוח.

למרות זאת, ייתכן שעם מספיק לחץ ציבורי, שהוא הכוח המניע האמיתי של האינטרנט, תוכנס תאימות למקומות שייקלו על הנושאים המרכזיים שעמם צריכים להתמודד מפתחים ומשתמשים. תחרותיות יכולה להיות המנוף גם לפיתוח נושאים אחרים- אחרי הכל, ישנם יצרנים מתחרים בכל נושא שהוא, אולם כולם פועלים בתאימות לסטנדרטים בסיסיים. אם מדברים על לחץ ציבורי,Web Standards Project -WaSP היא קבוצה פעילה של מתכנתי אינטרנט מתקדמים שתומכים בשכנוע שתי החברות הגדולות לתמוך בסטנדרטים נפוצים באינטרנט, כמו ה-DOM .  

לעמוד הקודם      לעמוד הראשי