ברוכים הבאים לספריה הוירטואלית המכילה מאות פרוייקטים שבוצעו על ידי סטודנטים למדעי המחשב במוסדות להשכלה גבוהה בישראל.    הפרוייקטים כוללים מגוון אמצעי המחשה (פלאש/סרטוני וידאו/תמונות/הדמיות), מבחנים לבדיקה עצמית ועוד.    מאמצים רבים הושקעו בכל פרוייקט ופרוייקט ואנו תקווה כי תלמדו רבות מכל אחד ואחד.

אנו מזמינים כל מי שירצה לפתח פרוייקט במסגרת איתן לפנות אלינו.

רקע טכני: זהו שרת איתן-1 (EitanOne ) הראשי של איתן, המתארח בחוות השרתים תרומת חברת נטוויז'ן.  השרת עצמו תרומת חברת סאן מדגם Sun Fire 480  חזק מאוד בעל 4 מעבדי Sparc III  ו-8 ג'יגה זכרון.

   
מולטימדיה וגרפיקה

גרפיקת הווקטור הסילומי (SVG)  "גרפיקת הווקטור הסילומי הינה פורמט גרפיקה חדש ושפת פיתוח לאתרי אינטרנט המבוססת על שפת ה XML. שפת זו מאפשרת פיתוח גרפיקה ברמה גבוהה ממידע הנתון בזמן אמת בדיוק רב, בדינאמיות, בבקרה מלאה ובפשטות. בזכות הטכנולוגיה המתקדמת, השפה מאפשרת אינטראקטיביות רבה ויצירת יישומי אינטרנט של הדור הבא." אתר מקיף ביותר, ראשון מסוגו בעברית, עם הרבה דוגמאות קוד, מחולל אינטראקטיבי, מבחנים ועוד. בוצע על-ידי צור יוסף ואורי חבר מאוניברסיטת בר-אילן, 2002-2003.

מבוא למולטימדיה  פרוייקט שבוצע שלא במסגרת סדנאות איתן, על-ידי הראל כרמית וברכה אמיר מאוניברסיטת בר-אילן בשנת 2001 בהנחיית ד"ר אריאל פרנק. הפרוייקט נכלל משום חשיבות התוכן שבו, על אף שהעיצוב והצורה בו הוא מובא אינה עומדת בתקנים של מסגרת סדנאות איתן. פרוייקט מורחב ומשופר המבוסס על תוכן אתר זה מוצע כיום במסגרת הסדנאות כמבוא למולטימדיה. ניתן, עם זאת, להתרשם מהביצוע, ללמוד מהתוכן העשיר וכיצד, בעזרת מספר שיפורים קלים אף משמעותיים, ניתן לשפר את האתר כך שיהיה קל יותר ונוח יותר ללמידה, ועל כך יש פרוייקט נפרד במסגרת הסדנאות.

מבוא למולטימדיה - חדש  בוצע על-ידי נירית גרבר ויפעת כהן, אוניברסיטת בר-אילן, 2002-2003.

מבוא לפיינטשופ פרו 5.0  

מדריך לפוטושופ 4.0  

מיקרוסופט מדיה פלייר  אתר-על למדיה פלייר של מיקרוסופט, מעודכן עד גרסה 9. כולל סרטוני הדרכה לשימוש, שימוש בכלי תוכן ויצירת סרטונים, המרה (שימוש ב encoder), מיד למפתחים, מונחים, בעיות ופתרונות ועוד. בוצע על ידי רוסלנה לרנר ואלקסנדר לב, בר-אילן, 2003.

מוזיקה דיגיטלית  אתר-על לנושא מוזיקה באינטרנט ובכלל - כיצד ליצור מוזיקה, ביצוע הקלטות, המרות, פורמטים של קבצים, יישומים, הזרמת וידאו ואודיו, MP3, הרבה מדריכים צעד אחד צעד ועוד. פותח על ידי שי פלג ואסף היימן, אוניברסיטת בר-אילן, במהלך 2002.

מוזיקה במחשבים  אתר שבה לענות על שאלות מורכבות כגון: "מהו צליל? מהם המאפיינים שמבדילים אותו מצלילים אחרים? איך צליל מיוצג במחשב? כיצד מייצרים צלילים? עם אילו תוכנות ליצירת מוסיקה כדאי לעבוד?". אתר עשיר במולטימדיה, הדגמות פלאש והמון צלילים... פותח על-ידי אריאל חיטרון וטלי כלאתי מאוניברסיטת תל-אביב במהלך 2002.

מוזיקה ברשת  

סדרת שיעורים למולטימדיה  

פלאש במעבדה  אתר מיוחד המלמד בשורה של קורסים למתחילים כיצד לעבוד עם תוכנת פלאש MX. עשרות סרטוני וידאו, תמונות והסברים צעד אחר צעד מהשלבים הבסיסיים של הכרות המנשק ועד יצירת אנמציות, טפסים, שילוב עברית ועוד. פותח על-ידי אסף וכטל ולירון שרעבי מאוניברסיטת תל-אביב בשנת 2002.

עולם התלת מימד  

עולמם המופלא של הגופנים  כל מה שרציתם לדעת ולא רציתם לדעת על הגופנים - אין יוצרים, מהם, אילו סוגים, תוכנות ואיך משתמשים בהם, איך מתקינים גופנים, בעיות עם גופנים, מילון מונחים, סרטוני הדרכה, אתרים בנושא ועוד.

הדמיה דיגיטלית ווידאו דיגיטלי  פרוייקט שבוצע על-ידי אפרת וסרמן ואורית אהרון מאוניברסיטת בר-אילן בשנים 2001-2002. האתר עוסק באפיון ועיבוד תמונה, וידאו דיגיטלי, דחיסת תמונה (עקרונות ותקנים, כולל תצורות - פורמטים כגון mpeg ולימוד המשוואות המתמטיות לכל דחיסה), חברות בתחום ומילון מושגים נרחב.

הכל אודות פוטושופ  אתר-על לכל מה שרציתם לדעת אודות תוכנת העיבוד הגרפי הנפוצה ביותר בעולם, הלא היא - פוטושופ. אף על פי שהאתר נכתב במקורו עבור גרסה 6, הוסף תוכן גם עבור משתמשי גרסה 7. באתר רב-היקף זה, הנכתב מתוך מנסיונה הרב של הכותבת, תוכלו למצוא קורס עם עשרות דוגמאות והמחשות, גלריית דוגמאות, עשרות סרטוני הדרכה, צעד אחר צעד, המלווים בהסבר קולי, מילון מונחים ומדריך אתרים העוסקים בפוטושופ. פותח על-ידי מיכל פיינגולד, אוניברסיטת תל-אביב, תשס"ב.

צילום דיגיטלי  כל מה שרציתם לדעת על צילום וצילום דיגיטלי, כיצד זה עובד, סוגי מצלמות, סנסורים, חיבורים, פיקסלים ועוד מושגים רבים באתר רחב היקף ועשיר בתוכן. הפרוייקט בוצע על-ידי שאולי אבי, אמיתי איתי וטל יובל מאוניברסיטת תל-אביב בשנת 2002.



חזרה לרשימת נושאים
clear