ברוכים הבאים לספריה הוירטואלית המכילה מאות פרוייקטים שבוצעו על ידי סטודנטים למדעי המחשב במוסדות להשכלה גבוהה בישראל.    הפרוייקטים כוללים מגוון אמצעי המחשה (פלאש/סרטוני וידאו/תמונות/הדמיות), מבחנים לבדיקה עצמית ועוד.    מאמצים רבים הושקעו בכל פרוייקט ופרוייקט ואנו תקווה כי תלמדו רבות מכל אחד ואחד.

אנו מזמינים כל מי שירצה לפתח פרוייקט במסגרת איתן לפנות אלינו.

רקע טכני: זהו שרת איתן-1 (EitanOne ) הראשי של איתן, המתארח בחוות השרתים תרומת חברת נטוויז'ן.  השרת עצמו תרומת חברת סאן מדגם Sun Fire 480  חזק מאוד בעל 4 מעבדי Sparc III  ו-8 ג'יגה זכרון.

   
כללי

אנציקלופדיית חלוצי המיחשוב  פרוייקט שבוצע על-ידי אסף קבילי, ארז קצנמברגר ואסף אדר מאוניברסיטת בר-אילן במהלך 2000-2001. האתר הוא אנציקלופדיה מקוונת ללמעלה מ-300 חלוצים ששינו את פני עולם המיחשוב ועלמנו בכלל. המערכת ממוחשבת וניתן לבצע חיפוש במלל חופשי או לפי אות ראשונה של השם. על כל אישיות ישנה ביבליוגרפיה. המערכת היא בין הראשונות שפותחו באיתן ולוקה בחסר רב. כיום מוצע פרוייקט מתקדם על בסיס פרוייקט זה המשלב מסדי נתונים, עיצוב מתקדם ועוד.

אנצקלופדיית ההסטוריה של המיחשוב והאינטרנט  פרוייקט ענק שבוצע באוניברסיטת בר-אילן בשנים 2000-2001 על-ידי גל בן יאיר, שושי אברהם וצביקה ברנהולץ.

דיני מחשבים  

חתימה דיגיטלית  חתימה דיגיטלית - מן ההבטחות הגדולות שעדיין לא מוצתה במלואה, מבטיחה אמינות ואבטחה בכל הנוגע למסמכים המועברים באינטרנט והחלפת חתימת היד המסורתית בסוג של חתימה שתזהה בלעדית את האדם עבורו נוצרה החתימה הדיגיטלית. האתר עדיין בשלבי פיתוח. פותח במסגרת בר-אילן, 2002, על-ידי תומר אקהויז ותומר חברוני.

נוקיה 6680  אתר מיוחד, לא אקדמי אך גם לא מסחרי, שמלמד ונותן המון טיפים, תוכנות, מערכות הפעלה (סימביאן), על נוקיה 6680 מכשיר דור שלישי. האתר מתאים גם לבעלי מכשירי נוקיה אחרים עם מערכת הפעלה סימביאן, כולל N70

יוניקס למתחילים  

מבוא למערכות מידע גאוגרפיות (GIS)  מערכות מידע גאוגרפיות משמשות להצגה גרפית ולניתוח של מפות מתוך מאגרי מידע המכילים נתונים גאוגרפיים (כגון מעקב אחר ציי רכב, כלי שייט וכיו"ב, מתוך קואדינטות המתקבלות מלווינים - GPS או אנטנות דוגמאת אלו שבשימוש רשתות סלולר). ניתן לראות שימושים אלו גם במפות באינטרנט, הנוצרות מתוך בסיס נתונים. אתר מושקע, עם המון גרפיקה והדגמות של האלגוריתמים, השימושים והטכנולוגיה המרתקת בכלל. בוצע על ידי אסף ברק ואסף ברג מאוניברסיטת תל-אביב, תשס"ב (2002).

מבוא להצפנה באינטרנט  TLS, PGP, RSA, SSL, SSH ועוד. לרובנו כל אלו לא אומרים דבר. אתר זה בא לעשות סדר ולהסיק את הערפל מאחורי מושגים רבים מעולם ההצפנות באינטרנט, תוך כדי הדגמות ויזואליות והסברים מפורטים. בוצע על ידי גיל פרקש, אוניברסיטת בר-אילן, שנה"ל תשס"ב (2002).

מחסני נתונים - Data Warehouse  

לימוד עורך VI  אחד מן העורכים הראשונים שנכנסו לשימוש, והראשון שהיה גרפי. מיועד בעיקר לסביבות יוניקס/לינוקס ונחשב לעורך בסיסי המשולב בכל המערכות המותקנות בסביבות אלו. אז למרות שיש כיום עורכים מתקדמים יותר, זהו עדיין עורך שימושי מאוד, שתמיד טוב להכירו במקרה ופוגשים מערכת בה לא מותקנים עורכי מתקדמים כגון אימקס ואחרים. בכל מקרה, זהו עורך שימושי וקל מאוד לשימוש. האתר מחולק ל 12 פרקים, עם הדגמות ותירגולים. בוצע על-ידי אמיר זילבר מאוניברסיטת בר-אילן, תשס"ב, 2002-2003.

מילון למונחי תוכנה  פרוייקט שבוצע על-ידי אשרוב מיכאל ובסנצ'יג משה מאוניברסיטת בר-אילן בשנת 2002. באתר כמה עשרות מונחים ועל כל אחד ניתן לקבל מידע מלא, כולל דיאגרמות וסרטונים. ניתן להשתמש במנוע החיפוש, לקבל את 10 המונחים המבוקשים ביותר, המונחים האחרונים שהמשתמש חיפש או מונחים אקראיים. ניתן כמובן לעיין באינדקס המונחים.

לוח הזמנים של האינטרנט  אתר יחודי ובו לוח הזמנים של התפתחות האינטרנט מאז 1945 ועד ימינו, הכל בתצוגה גרפית מרהיבה משולבת בגרפיקה והסברים קוליים. פותח על-ידי תומר ששונקין מאוניברסיטת תל-אביב, 2002-2003.

מרכז המידע העברי לוירוסים  פרוייקט שבוצע במהלך 2000-2001 על ידי אשר חיימי ושרון יוחאי מבר אילן. באתר מידע רב בנושא וירוסים: תוכנות, אמצעי התגוננות, מהם וירוסים, כיצד בונים וירוסים, סוגי וירוסים, מדריכים רבים, מילון מונחים ועוד.

עולם פריצות התוכנה  כיצד פורצים תוכנה? למה? מי הם פורצי התוכנה? מהוא חוק הגנת הפרטיות והקניין באירופה, ארה"ב וישראל? איך ההאקרים עובדים? כיצד אפשר להגן על תוכנה? ועוד. אתר גדול מאוד העוסק בנושא חשוב זה ולמלמד אותו באמצעות ראיונות עם דמויות מרכזיות, סקירת חוקים, משפטים מפורסמים, טכנולוגיות, מילון מונחים, שאלות ותשובות נפוצות וסרטוני המחשה. בוצע על-ידי אדי סולומון ואייל בן-ברוך מאוניברסיטת בר-אילן, תשס"ב/ג, 2002-2003.

רובוטיקה  אתר-על לנושא רובוטיקה. איך בונים רובוט, מה זה רובוט, הסטוריה, שימושים, חיישנים, בקרה, בינה מלאכותית ועוד המון תוכן, הדגמות, סרטים, תמונות. נבנה על-ידי קיריל קנדלוב, טל אפרוס וסטולרנקו אנדרי מבית הספר למדעי המחשב אוניברסיטת תל-אביב, 2003.



חזרה לרשימת נושאים
clear